ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Κικίλιας: Ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε πως «είναι ανοιχτά όλα τα θέματα», όσον αφορά το Σκοπιανό, όπου οι εξελίξεις, όπως τόνισε, δυστυχώς δικαιώνουν τη Νέα Δημοκρατία που μιλά για μυστική διπλωματία. «Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, η κυβέρνηση έχει επιδείξει ασυνεννοησία και ανευθυνότητα. Και αυτό πληγώνει τους Έλληνες», είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση. 

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις συνεντεύξεις του κ. Ζάεφ και, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, με τον τρόπο με τον οποίο απορρίπτει την αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του, απορρίπτει το erga omnes.

«Εάν κάποιους τους ικανοποιεί να μαθαίνουν τις πιθανές ονομασίες από τον Τύπο των Σκοπίων και το να σέρνεται μια ολόκληρη χώρα πίσω από μυστικές συνεννοήσεις που μόνο ζημιά έχουν κάνει, εμάς στη ΝΔ όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δε μας ικανοποιεί. Είναι προφανές ότι υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Υπουργείου Εξωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου. Και αυτό κοστίζει στη χώρα» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 και προσθέτοντας πως στα θέματα της οικονομίας, προφανώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στη χώρα.

«Ευελπιστεί, όμως, κανείς, ότι με εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις, τόνωση μέσω επενδύσεων που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, όπως λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η οικονομία θα θεραπευθεί. Αυτά που δεν θεραπεύονται είναι σημαντικές κινήσεις και αποφάσεις ή τετελεσμένα στα εθνικά μας θέματα. Πολλή μεγάλη προσοχή λοιπόν, γιατί η κυβέρνηση πανηγύριζε για την επίσκεψη Ερντογάν που αποδεικνύεται μια τεράστια διπλωματική και πολιτική ήττα. Πανηγύριζε για τις θέσεις στο Σκοπιανό, γιατί προχωρά μια ατζέντα τέτοια που θα φέρει ισορροπία στην περιοχή και θα λύσει ένα πρόβλημά μας. Λέγοντας κουτοπόνηρα να κλείσουμε τα θέματα με τους βόρειους γείτονές μας για να επικεντρωθούμε στην Τουρκία. Δεν το βλέπει έτσι η ελληνική κοινωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο κ. Κικίλιας είπε πως «η κυβέρνηση στην αρχή υποβάθμισε το θέμα, λέγοντας ότι είναι μια τυπική διαδικασία, μετά το πήγε στο επίπεδο των ΑΓΕΕΘΑ των δύο χωρών. Και έπειτα από 10 μέρες κατάλαβαν τη σοβαρότητα του θέματος και τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Συρία και το προσφυγικό, ο τομεάρχης της ΝΔ τόνισε πως σήμερα υπάρχει έχουμε αναζωπύρωση και γενική αναταραχή σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή, για να συμπληρώσει πως πρέπει να συνυπολογίσουμε το ενδεχόμενο της αύξησης των προσφυγικών ροών και να έχουμε χαράξει στρατηγική για να προστατεύσουμε τον τουρισμό και την οικονομία μας.

Τέλος, όπως είπε, «στα εθνικά θέματα η ΝΔ έχει σοβαρή, στιβαρή και μετρημένη θέση. Όμως, η πολιτική της κυβέρνησης είναι αλλοπρόσαλλη και στο εσωτερικό της υπάρχουν 3-4 διαφορετικές γραμμές. Τα όπλα της χώρας που είναι η διπλωματία, οι σχέσεις με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, με τους εταίρους μας στην ΕΕ, με το Ισραήλ, η σχέση που χτίζει με την Αίγυπτο, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν εκ των προτέρων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ