ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Τσίπρα

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Τσίπρα
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Σε μια νέα πρόκληση απέναντι στη χώρα μας προχώρησε σήμερα η Άγκυρα, που παρενόχλησε το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τη Ρω στη Ρόδο.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πτήσης, δύο τουρκικά μαχητικά ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου στοιχεία πτήσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο και πετούσαν στα 10.000 πόδια.

Ο πιλότος του ελληνικού ελικοπτέρου, ο οποίος πετούσε στα 20.000 πόδια σε ελληνικό εναέριο χώρο, τους αγνόησε και ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη.

Στην περιοχή έφτασαν άμεσα, πετώντας στα 20.000 πόδια, και δύο ελληνικά μαχητικά. Σε αυτό το σημείο, τα τουρκικά μαχητικά έφυγαν προς τα ανατολικά.

Μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, λέγοντας ότι «δεν διαπραγματευόμαστε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή αυτής της γης» και ξεκαθαρίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα, έχουμε αξίες και θα τις υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο κι αν χρειαστεί».

Το μήνυμα, όμως, ήταν διπλό: Επρόκειτο από τη μια για μήνυμα συνεργασίας και συνεννόησης, μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά και μήνυμα αποφασιστικότητας προς τους «γείτονες που δεν μας συμπεριφέρονται πάντα όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες. Διάγουμε μια περίοδο αστάθειας που δεν συνάδει με τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ