ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Κι άλλες μειώσεις αστυνομικών σε VIP- Άμεσα η προκήρυξη για τις νέες ταυτότητες

Τόσκας: Κι άλλες μειώσεις αστυνομικών σε VIP- Άμεσα η προκήρυξη για τις νέες ταυτότητες
Pixabay

Θέμα ημερών είναι η προκήρυξη για την έκδοση νέων ταυτοτήτων σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα που προανήγγειλε παράλληλα και νέα μείωση των αστυνομικών που «φυλάσσουν» VIP πρόσωπα

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων του Μάκη Βορίδη (ΝΔ) και του Θανάση Παπαχριστόπουλου (ΑΝΕΛ), ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως σε ότι αφορά τη φύλαξη VIP προσώπων θα συνεχιστεί ο εξορθολογισμός έστω κι αν σε κάποιους –όπως είπε- θα πάρει χρόνο να συνηθίσουν την ιδέα ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς πολύ φύλαξη.

4429855


Πηγή: Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χαλάς κεκτημένα πολλών δεκαετιών, δείτε τι χτυπήματα δέχομαι κάτω από τη μέση, δεν το λένε απευθείας σε μένα, βρίσκουν κάποια εφημερίδα και με χτυπούν», είπε ο κ. Τόσκας, χωρίς να κατονομάσει συκγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο κ. Τόσκας απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση, της Όλγας Κεφαλογιάννη, για την εγκληματικότητα, ανέφερε πως σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ υπάρχει 30% μείωση σε ληστείες και κλοπές σπιτιών και καταστημάτων σε σχέση με πέρυσι. Κατηγόρησε τη βουλευτή της ΝΔ για δημιουργία εντυπώσεων και κινδυνολογία παραμονές της τουριστικής περιόδου. «Τα στοιχεία που αναφέρατε δεν μας πείθουν γιατί η πραγματικότητα σας διαψεύδει», σχολίασε η Όλγα Κεφαλογιάννη καλώντας τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις ευθυνες του και να αφήσει τα σώματα ασφαλείας να κάνουν τη δουλεια τους γιατί «η αδιαφορία στη βίαιη πραγματικότητα είναι προκλητική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ