ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Καμμένος για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Καμμένος για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεκτό ασθμαίνοντας από την πλειοψηφία έγινε το αίτημα της ΝΔ να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ο Πάνος Καμμένος.

Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου δεν χωρούσε περαιτέρω ερμηνείες και η Τασία Χριστοδουλοπούλου με την έναρξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι «θα έρθει στην Επιτροπή ο κ. Καμμένος». Συνέχισε ωστόσο, να εκφράζει τις αντιρρήσεις της και την αντίθεση της στη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, επικαλούμενη αντίστοιχη του 2008 που απέρριπτε την κλήση του διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου.

Οι αναφορές της προκάλεσαν αντιδράσεις στην αντιπολίτευση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να την κατηγορεί για απόπειρα καθοδήγησης του Επιστημονικού Συμβουλίου προκειμένου να δώσει την αρεστή απάντηση. «Προσβάλλετε και απαξιώνετε με τρόπο νομικά ερασιτεχνικό το Επιστημονικό Συμβούλιο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, δεν μπορείτε να αντισταθείτε πια στην κλήση Καμμένου».

Εκ μέρους της ΝΔ ο Κώστας Τζαβάρας υποστήριξε ότι το 2008 ήταν μια άλλη εποχή και ότι η γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι από τον Δεκέμβριο που ετέθη το αίτημα φέρνει συνεχώς προσκόμματα για να προστατεύσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ