ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κουρουμπλή με τους γονείς του Έλληνα στρατιωτικού που κρατείται στην Τουρκία

Συνάντηση Κουρουμπλή με τους γονείς του Έλληνα στρατιωτικού που κρατείται στην Τουρκία
EUROKINISSIΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση με τους γονείς ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης είχε την Παρασκευή στην Ορεστιάδα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τους δημάρχους Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη.

Τη συνάντηση με τους γονεις του Δημήτρη Κούκλατζη ζήτησε ο ίδιος ο υπουργός, με την ευκαιρία της παρουσίας του στον ΄Εβρο και συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο, όπου κήρυξε την έναρξη του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, με τίτλο «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, η συνάντηση διήρκησε περίπου μισή ώρα και έγινε υπό άκρα μυστικότητα, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και φωτογράφων. Ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε στο Νίκο και την Σοφία Κούκλατζη την προσωπική του συμπαράσταση, αλλά και της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες σε κάθε τομέα. Τόσο διπλωματικό, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αλλά και με κάθε αφορμή όταν υπάρχει επικοινωνία με την τουρκική πλευρά, όπως πρόσφατα στο τηλεφώνημα Τσίπρα-Γιλντιρίμ μετά τον χαμό του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου.

Τους άκουσε να του λένε ποια είναι η κατάσταση του γιου τους όσο και του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη, όταν τους επισκέπτονται στις φυλακές της Αδριανούπολης όπου παραμένουν για 50 ημέρες και πως τους είδαν και χθες Παρασκευή που και πάλι τους επισκέφθηκαν. Αποχωρώντας από το σπίτι της οικογένειας Κούκλατζη, ο υπουργός ευχήθηκε να λήξει σύντομα η περιπέτεια των δύο παιδιών, αλλά και η δική τους και γρήγορα οι δυο στρατιωτικοί να επιστρέψουν στην πατρίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ