ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πόρισμα της ΝΔ για την υπόθεση Novartis

Το πόρισμα της ΝΔ για την υπόθεση Novartis
(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων καταλογίζει στην κυβέρνηση στο πόρισμά της για την υπόθεση της Novartis η ΝΔ.

Οι βουλευτές της που μετείχαν στην Προανακριτική Επιτροπή έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρισματικές τους θέσεις και όπως αναφέρουν η σκευωρία αποκαλύφθηκε, καθώς «ο ελληνικός λαός γνωρίζει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη έχει καταρρεύσει και αποκάλυψε το απεχθές πρόσωπο της συκοφαντίας, της συνωμοσίας και της σπίλωσης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Υπογραμμίζουν ότι η όλη υπόθεση σύστασης και λειτουργίας της προανακριτικής επιτροπής αποδείχτηκε ότι ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων, χωρίς ποτέ να κληθούν μάρτυρες, να εξεταστεί το υλικό και να δοθεί στα εμπλεκόμενα πρόσωπα η δυνατότητα να απαντήσουν επί της ουσίας στις κατηγορίες οι οποίες ποτέ δεν προσδιορίστηκαν.

Στις εννέα σελίδες του πορίσματός τους σημειώνουν ότι με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας η προανακριτική επιτροπή επέλεξε συνειδητά να μην εξετάσει την υπόθεση, αποφάσισε να μην εξετάσει μάρτυρες, να μην διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα μη επιτρέποντας την αποκάλυψη της αλήθειας. «Με τον τρόπο αυτό η επιτροπή έγινε οργανικό μέρος της εξυφανθείσας από την κυβέρνηση σκευωρίας για την σπιλώσει των πολιτικών της αντιπάλων», τονίζουν.

Όσον αφορά το θέμα του αδικήματος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι η κατηγορία αυτή δεν περιλαμβάνεται στο διαδικαστικό της εισαγγελίας και προστέθηκε προφανώς μόνο για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού στο πλαίσιο του σχεδίου σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης.

Αναφέρουν ακόμη, ότι η πλειοψηφία της επιτροπής αρνήθηκε να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης παρά την πάγια νομολογία των δικαστηρίων επί του θέματος διότι δήθεν αν το έπραττε θα οδηγούσε στην εξάλειψη του αξιόποινου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ