ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis: Παράταση για την κατάθεση πορίσματος ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Novartis: Παράταση για την κατάθεση πορίσματος ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στο και ένα λήξης της προθεσμίας υποβολής των πορισμάτων των κομμάτων για την υπόθεση της Novartis οι κυβερνητικοί βουλευτές ζήτησαν διήμερη παράταση για την κατάθεση του δικού του, προκαλώντας αντιδράσεις στην αντιπολίτευση που μιλά για μεθόδευση. 

Το ενημερωτικό e-mail του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα έφθασε στις 10.20 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των βουλευτών της αντιπολίτευσης με το χαρακτηρισμό «επείγον». Βουλευτές της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την πλειοψηφία ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να έχουν στα χέρια τους τα πορίσματα των άλλων κομμάτων και έτσι μέσα από το δικό τους πόρισμα να απαντήσουν στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Από τη συμπολίτευση απαντούν ότι θα κατατεθεί σήμερα ο βασικός κορμός –περίπου 12 σελίδες- που αφορά στην αναρμοδιότητα της Επιτροπής και πως την Πέμπτη θα δοθεί το τελικό κείμενο με τις επιπλέον παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνεται λόγος για σκάνδαλο φαρμακευτικής δαπάνης και ειδικό σκάνδαλο της Novartis. «Στο πόρισμα θα υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση με εμπεριστατωμένο τρόπο, της αναρμοδιότητας της Βουλής να δικάσει την υπόθεση, ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να κριθούν από την τακτική δικαιοσύνη και η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους χωρίς τους ευνοϊκούς χρόνους παραγραφής για τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως κριθούν ένοχοι», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Αμέσως μετά την κατάθεση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής και την έγκρισή του από την Ολομέλεια της Βουλής, θα διαβιβαστεί μαζί με όλο το υλικό που το συνοδεύει (έγγραφα, πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής κλπ) στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ