ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινόπουλος κατά Βενιζέλου για την αναδοχή

Κωνσταντινόπουλος κατά Βενιζέλου για την αναδοχή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής ΣυμπαράταξηςΟδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ανάρτησή του στο Twitter εξαπολύει «πυρά» κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου όσον αφορά το ζήτημα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια.

Στην ανάρτησή του αναφέρει πως περιμένει «ύμνους» των Συριζαίων μετά τη δήλωση Βενιζέλου πως είναι υπέρ του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος, επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομολογία, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός των ομοφύλων ζευγαριών όσον αφορά την αναδοχή των παιδιών.

Ντόρα-Βενιζέλος υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια - Νέο παραλήρημα της ΧΑ

«Η κοινή ευρωπαϊκή νομική ηθική δεν είναι ούτε ατομική ηθική, ούτε της ορθόδοξης εκκλησίας. Τα σέβομαι όλα αυτά αλλά το κράτος και το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν νομοθετούν με βάση την θρησκευτική αντίληψη, άρα ο καθένας ως πολίτης έχει δικαίωμα στην απόκτηση τέκνου και το δικαίωμα αυτό υπάρχει και για ομόφυλα ζευγάρια», ανέφερε στη Βουλή.

Στη συνέχεια, από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου έγινε το ακόλουθο σχόλιο :

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας. Επιπλέον κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού. Όποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει. Τέλος, η αυτονομία των πολιτικών χώρων δεν είναι ρητορική δήλωση, αλλά αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σταθερές και καθαρές θέσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο.

Ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ