ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βουλή ανοιχτή στην κοινωνία»: Ο Νίκος Βούτσης παρουσίασε τις εξωστρεφείς δράσεις της Βουλής

«Βουλή ανοιχτή στην κοινωνία»: Ο Νίκος Βούτσης παρουσίασε τις εξωστρεφείς δράσεις της Βουλής
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τις δράσεις της Βουλής που στοχεύουν στην εξωστρέφεια και την κοινωνική της προσφορά και συμπυκνώνονται στη φράση «Βουλή ανοιχτή στην κοινωνία» παρουσίασε ο Νίκος Βούτσης, ανακοινώνοντας τη δοκιμαστική ραδιοφωνική αναμετάδοση των εργασιών του Κοινοβουλίου, καθώς και πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης και Μουσείου Δημοκρατίας στην Αθήνα. 

Στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως το Κοινοβούλιο «δεν είναι μαυσωλείο» και ανέπτυξε τους τομείς δράσης του. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο στρατηγικών υπηρεσιών, όπως η Βιβλιοθήκη, ο Τηλεοπτικός Σταθμός, το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Γενική Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, ενώ υπογράμμισε και τον σημαντικό ρόλο των χορηγιών της Βουλής που στηρίζουν τις δημιουργικές εστίες πολιτισμού, επιστήμης και καινοτομίας.

«Η Βουλή δεν είναι μαυσωλείο. Ποτέ δεν έπρεπε να είναι και δεν πρέπει να υπάρξει στο μέλλον. Είναι μια παρακαταθήκη αλλά και μια ζωντανή διαρκής πηγή του Κοινοβουλευτισμού, της Δημοκρατίας, της ενθάρρυνσης των πολιτιστικών, επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων της χώρας. Είναι οπωσδήποτε το σημείο όπου οι δεκάδες των διαδηλώσεων καταλήγουν αλλά και το επίκεντρο όπου οι σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις παράγουν αποτελέσματα», επεσήμανε με νόημα.

Σε ό,τι αφορά στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- στη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης όπου με τη στήριξη του Κοινοβουλίου καταβάλλεται προσπάθεια για την ανασύστασή της, ενώ έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ηλεκτρονική διασύνδεση του πλούσιου υλικού της Βιβλιοθήκης και του Ιδρύματος με περίπου 40 βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα.

Ανακοίνωσε ακόμη, ότι και στον τομέα του ραδιοφώνου η Βουλή συντονίζει τα βήματά της με το νέο ψηφιακό τοπίο και πως ήδη η αναμετάδοση των εργασιών της Βουλής, έχει μπει δοκιμαστικά σε αυτήν την πλατφόρμα.

Εξήρε την σημαντική δουλειά που γίνεται στον τομέα της κοινοβουλευτικής διπλωματίας με τη συνδρομή της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και αναφέρθηκε στις χορηγίες, λέγοντας ότι υπάρχει πλήθος πρωτοβουλιών που έχουν σχέση με την ιστορία της χώρας μας αλλά και με επιμέρους καινοτόμες, πρωτοπόρες και δημιουργικές δραστηριότητες. Επεσήμανε δε, πως θα υπάρξουν πρωτοβουλίες της Βουλής για τη δημιουργία Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης και Μουσείου Δημοκρατίας στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ