ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά 58 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου για τις καθυστερήσεις στις συντάξεις χηρείας

Πυρά 58 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου για τις καθυστερήσεις στις συντάξεις χηρείας
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στα τρία μέτρα στήνουν Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έκδοση και απόδοση των συντάξεων χηρείας 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή. 

Οι βουλευτές με επικεφαλής την Αναστασία Γκαρά υπογραμμίζουν ότι οι δικαιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

«Μια μερίδα πολιτών, δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) χρήζουν μιας ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας από το κράτος, καθώς οι πολίτες αυτοί, εκτός από την απώλεια του ανθρώπου τους, έχουν να διαχειριστούν και το βιοποριστικό τους ζήτημα», αναφέρουν και θυμίζουν πως για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η μέριμνα ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού πρέπει να βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο.

Με την ερώτησή τους αυτή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Ξυδάκης ζητούν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Για ποιο λόγο καθυστερεί η χορήγηση των συντάξεων λόγω θανάτου στους δικαιούχους;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η έκδοση των οριστικών συντάξεων χηρείας αλλά και η άμεση απόδοσή τους στους δικαιούχους;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ