Βερναρδάκης - Παππάς αποφάσισαν επανεξέταση του φόρου για τα κινητά
Πηγή: Pixabay

Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τον φόρο 2% για τα κινητά: στην απόφαση αυτή κατέληξαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά από επικοινωνία που είχαν νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα εξετασθεί εκ νέου ο φόρος, είναι τρεις μήνες περίπου.

Παππάς: «Να επανεξεταστεί το τέλος σε smartphones και tablets» 

Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Ν. Παππάς υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρξει ενδεχομένως μία λύση που θα προσανατόλιζε το συγκεκριμένο τέλος σε συσκευές με μεγάλη υπολογιστική ισχύ, που κατά τεκμήριο χρησιμοποιούνται για το «κατέβασμα» προϊόντων πνευματικές ιδιοκτησίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 «Βεβαίως πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα» τόνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως πρέπει να αποφεύγονται οριζόντια μέτρα, τα οποία δημιουργούν επιπλέον προβλήματα.

Ο Νίκος Παππάς είπε πως γίνεται μια προσπάθεια περαιτέρω εξοικείωσης του κόσμου με τις κινητές συσκευές μέσω των προγραμμάτων ψηφιοποίησης του Δημοσίου, του ψηφιακού μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα, οι οποίες απαιτούν μεγαλύτερη χρήση τέτοιων συσκευών από όλους.

Ανέφερε πως δεν υπάρχει τυπική συναρμοδιότητα των υπουργείων, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μία λύση που να μην διαταράσσει την αναγκαία διάχυση αυτών των τεχνολογιών.


Διαβάστε επίσης

Στα 638 ευρώ ο μέσος φόρος για τις χρεωστικές φορολογικές δηλώσεις

Παππάς: Νόμος του κράτους το τέλος επί των ηλεκτρονικών συσκευών

ΕΛΤΑ: Βρέθηκε λύση για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Σε έκπτωση φόρου οδηγούν οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα