ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Κοντονή και Βερβεσού για την παραίτηση Σακελλαρίου

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Κοντονή και Βερβεσού για την παραίτηση Σακελλαρίου

Επανήλθε με νέα δήλωσή του το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στο θέμα των δηλώσεων του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσού, για την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικολάου Σακελλαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, αφορμή για τη νέα, δεύτερη δήλωση του κ. Κοντονή, αποτέλεσε η επανόρθωση της δήλωσης του κ. Βερβεσού, όχι όμως ως προς το περιεχόμενο της, αλλά ως προς τον τίτλο με τον οποίο έκανε τη δήλωση.

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός αρχικά τη δήλωσή του έκανε με την ιδιότητα του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και του προέδρου του ΔΣΑ. Στην επανόρθωση, η δήλωση έγινε με την ιδιότητα μόνο του πρόεδρου του ΔΣΑ.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Κοντονής επανήλθε επισημαίνοντας ότι «γελοιοποιούμενος μετά την κατακραυγή πλείστων όσων προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α μετέβαλε ιδιότητα και από πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων μας ενημέρωσε ότι συκοφαντεί απλά ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών» .

Ακόμη, ο κ. Κοντονής, επανέλαβε «για να το γνωρίζει είτε ως πρόεδρος του Δ.Σ.Α είτε ως πρόεδρος της Ολομέλειας των Δ.Σ. ο κ. Βερβεσός, η ίδρυση των δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική θα πραγματοποιηθεί άμεσα» και πρόσθεσε: «Η ταλαιπωρία των πολιτών θα σταματήσει, οι συνθήκες γαλέρας των δικαστικών υπαλλήλων θα ανατραπούν και η εκμετάλλευση των νέων δικηγόρων θα αναστραφεί».

«Πυρά» και κόντρες με φόντο την παραίτηση του Ν. Σακελλαρίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ