ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς «με το καλημέρα» για τις 10 κάλπες και το ψηφοδέλτιο στη Βουλή

Καυγάς «με το καλημέρα» για τις 10 κάλπες και το ψηφοδέλτιο στη Βουλή
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση επί του πορίσματος της πλειοψηφίας για την υπόθεση της Novartis. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με το καλημέρα της συζήτησης αντέδρασαν έντονα τόσο για το γεγονός ότι θα στηθούν 10 κάλπες, όσο και για τα ψηφοδέλτια που θα δοθούν στους βουλευτές, απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς με αποχώρηση από την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου, τα ψηφοδέλτια θα δίνουν στους βουλευτές τρεις επιλογές:
-Ναι στην δίωξη,
- Όχι στην δίωξη λόγω αναρμοδιότητας και διαβίβαση στον αρμόδιο εισαγγελέα και
–Παρών.

«Ο τρόπος που στήνεται το ψηφοδέλτιο υφαρπάζει από εμάς ένδειξη ενοχής συναδέλφων και αυτό δεν πρόκειται να γίνει», τόνισε ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ και ζήτησε να υπάρξει νέο ψηφοδέλτιο. «Το ψηφοδέλτιο να επανασυνταχθεί… Το ψευδεπίγραφο δίλημμα το απορρίπτουμε στο σύνολο του, δεν το απαντάμε, το απορρίπτουμε, δεν θα τοποθετηθούμε», είπε και πρόσθεσε πως το πόρισμα της πλειοψηφίας είναι μια «ανοησία» που θα μείνει ανεξίτηλα στις γελοιογραφίες της ιστορίας.

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Επιβεβαιώθηκα ως προς την ανυπαρξία στοιχείων σε βάρος μου

«Από την αρχή είχατε σκοπιμότητα να στήσετε ένα πανηγύρι», είπε από τη ΔΗΣΥ ο Βασίλης Κεγκέρογλου. «Είναι προφανής η αντισυνταγματικότητα προκειμένου να καλύψετε τα πολιτικά σας ατοπήματα. Δεν μπαίνουμε στην συζήτηση για το ψηφοδέλτιο. Είναι αντικανονικό», είπε, ενώ ενστάσεις για το ψηφοδέλτιο εξέφρασε και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι. Για πολιτικά παιχνίδια και κομματικές επιδιώξεις έκανε λόγο ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων.

Απέρριψαν τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να κάνει λόγο για ένα φάντασμα που πλανιέται πάνω από τη ΝΔ.

«Πάνω από την συντηρητική παράταξη πλανιέται το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Θυμόμαστε τι είχε συμβεί στην συζήτηση της Βουλής για την Εθνική Αντίσταση. Ο μακαρίτης Αβέρωφ μπροστά στο αδιέξοδο αναγκάστηκε να αποσύρει την κοινοβουλευτική του ομάδα για να μην πλησιάσει κανείς εκ των βουλευτών του στην κάλπη», είπε για να συμπληρώσει πως το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει η ΝΔ σήμερα. Υποστήριξε ακόμη, πως η ελεύθερη βούληση των βουλευτών εξυπηρετείται με τις δέκα κάλπες.

«Αν υπήρχε ο Ευάγγελος Αβέρωφ δεν θα υπήρχε ως φάντασμα, αλλά ως ευλογία και λυπάμαι που δεν υπάρχει για να σας βάλει λίγο μυαλό», απάντησε ο Νίκος Δένδιας που επέμεινε στην αλλαγή των ψηφοδελτίων.

Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης απορρίφθηκαν δια εγέρσεως από τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ