ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σε αυτό το φιάσκο με τις 10 κάλπες της ντροπής εμείς δεν θα μείνουμε

Μητσοτάκης: Σε αυτό το φιάσκο με τις 10 κάλπες της ντροπής εμείς δεν θα μείνουμε
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολιτική σκευωρία και απόπειρα να στηθεί παρακράτος στη Δικαιοσύνη κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχωρώντας μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος της πλειοψηφίας για την υπόθεση της Novartis και της ψηφοφορίας που ακολουθεί. 

«Είναι πρωτοφανείς οι μεθοδεύσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και στήριξε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τα άλλα στελέχη του κόμματος που συκοφαντήθηκαν από την πλειοψηφία.

Κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι ήταν ο ενορχηστρωτής της σκευωρίας που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και διαμήνυσε ότι «σε αυτό το φιάσκο με τις 10 κάλπες της ντροπής εμείς δεν θα μείνουμε, μείνετε εσείς μαζί με τη Χρυσή Αυγή».

Η αποχώρηση της ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που σχολίασε πως η ΝΔ «απέχει όχι της διαδικασίας, αλλά της ευθύνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πόρισμα της πλειοψηφίας που παραδέχεται –όπως είπε- ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής. «Με όσα κάνετε και την γλώσσα που χρησιμοποιεί ακόμα και το ίδιο πρωθυπουργικό γραφείο δεν αποδέχεστε στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές. Θέλετε απροκάλυπτα να οδηγήσετε την χώρα σε εθνικό διχασμό. Κρατάτε κάθε μέρα ζωντανή τη χειρότερη μορφή Αυριανισμού για να κρύψετε την ανεπάρκειά σας», είπε.

Προανήγγειλε την κατάθεση αιτήματος για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ψήφο των ομογενών, ενώ απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Αναφέρθηκε ωστόσο, στις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, αμφισβητώντας το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου, λέγοντας ότι είναι ψέματα οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί τέλους μνημονίων όταν έχει ψηφίσει μέτρα πολλών δις ευρώ έως το 2022.

«Είναι ψέματα τα περί δήθεν μεταμνημονιακής εποχής όταν έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στο ΦΠΑ στα νησιά και μείωση του αφορολόγητου και ακόμη μεγαλύτερο ψέμα η δήθεν καθαρή έξοδος», είπε και πρόσθεσε:

Σας θυμάμαι στην φάση της εξαλλοσύνης το 2015και ζητούσατε τότε χρηματοδότηση χωρις μνημόνιο. Μετά από 3,5 χρόνια το συνονθύλευμα που κυβερνά οδηγεί την χώρα σε ένα ακόμα μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Μπράβο σας. Είναι ψέμα να μιλάτε. Θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό για τις επιλογές σας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, καλώντας την κυβέρνηση αν πιστεύει στην καθαρή έξοδο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. «Αν υπερηφανεύεται για ότι έχει κάνει ας το αναζητήσει στην κρίση των πολιτών. Αν αναζητεί καθαρή έξοδο ας αναζητήσει την καθαρή απάντηση των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών όπως είναι η Β’ Αθηνών, αλλά και τη δυνατότητα ψήφου των ομογενών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ