ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την επίθεση στον Μπουτάρη

Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την επίθεση στον Μπουτάρη
EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης  και αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη του της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει στη συνέχεια την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ειδκότερα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας», και στη συνέχεια διερωτήθηκε ποιοι χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του, ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες, ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά, ποιοι με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία.

«Ξέρουμε όλοι, ποιοι», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως «δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω».

Και κατέληξε στέλνοντας μήνυμα:

«Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά».

ΝΔ: Η νομιμοποίηση της βίας φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του πρωθυπουργού.

«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα», απαντά σε ανακοίνωσή του το κόμμα σημειώνοντας:

Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία τον Δεκέμβριο του 2008. Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες. Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση".

Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία.

Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία, απ' όπου κι αν προέρχεται, και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας, θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι… ».

Κίνημα Αλλαγής: «Κοίτα ποιος μιλάει»

Με τη σειρά του και το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε αιχμηρά αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο υπουργικό συμβούλιο, για την επίθεση.

Συγκεκριμένα το Κίνημα Αλλαγής τόνισε: «Αναφερόμενος στη φασιστική επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη ο κ. Τσίπρας μίλησε λες και προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα. "Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο τού έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;" είπε.

Ξέχασε τις εποχές που διαγκωνιζόταν με τη ΝΔ στον λαϊκισμό και στα αντιμνημονιακά συνθήματα; Να του θυμίσουμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσε σε επιθέσεις και στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή; Φθάνει πια με την υποκρισία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ