ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να αποσαφηνίσουν τη θέση τους για την επόμενη ημέρα ζήτησε από ΝΔ και ΔΗΣΥ ο Δραγασάκης

Να αποσαφηνίσουν τη θέση τους για την επόμενη ημέρα ζήτησε από ΝΔ και ΔΗΣΥ ο Δραγασάκης
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σαφείς απαντήσεις από τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ για την επόμενη ημέρα ολοκλήρωσης του προγράμματος, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

«Οι λύσεις είναι συγκεκριμένες, είτε ζητάς ένα νέο μνημόνιο ή προληπτική γραμμή ή κάνεις το δικό σου ταμείο, ως λύση δανεισμού ύστατης ανάγκης», ανέφερε, κλείνοντας με την ομιλία του την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ζήτησε η Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Δραγασάκης εκτίμησε ότι η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από εκείνη που βρίσκονταν άλλες χώρες όταν έβγαιναν από τα μνημόνια και αφού αναφέρθηκε στις τρεις δυνατότητες που υπάρχουν, ζήτησε από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα να αποσαφηνίσουν τη θέση τους.

Αναφέρθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν -διεθνείς αναταράξεις και ενδεχόμενο νέων κρίσεων- και τόνισε πως η καλύτερη άμυνα απέναντι σε αυτούς τους ενδεχόμενους κινδύνους είναι «να έχουμε το δικό μας ταμείο, όσο γίνεται πιο ισχυρό, να διασφαλίσουμε μια μείωση, μια διευκόλυνση του χρέους ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο και, ει δυνατό, η Ελλάδα να έχει αυτό το μηχανισμό που συζητείται ούτως ώστε, αν στο μέλλον έχουμε μια καθίζηση ή έναν κλονισμό βραχύβιο, να μπορούμε να μειώσουμε τις δόσεις και να εξυπηρετούμε κανονικά το χρέος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ