ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινητοποιεί κόμμα και κυβερνητικά στελέχη ο Τσίπρας

Κινητοποιεί κόμμα και κυβερνητικά στελέχη ο Τσίπρας
EUROKINISSI

Να οργανωθεί νέος κύκλος περιοδειών σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την παρουσία του ιδίου, ζήτησε στον «πρωινό καφέ» της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως δεν πρέπει επ’ουδενί να διακοπεί η επαφή των κυβερνητικών στελεχών με τους τοπικούς παράγοντες σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο νέος κύκλος θα πρέπει να σχεδιαστεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, να ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος του καλοκαιριού και να λήξει τον Μάιο του 2019.

Από ότι φαίνεται, αυτός ο κύκλος περιοδειών θα είναι στο πρότυπο των Περιφερειακών Συνεδρίων με απολογιστικό περιεχόμενο κυρίως αλλά και βασικό στόχο την λεπτομερή εξειδίκευση των θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη των περιφερειών.

Παράλληλα με αυτό τον κύκλο, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από το κόμμα την υλοποίηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρεται στην αναζήτηση ευρύτερων συμμαχιών και «άνοιγμα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Τσίπρας επιπλέον ζήτησε την αντίστοιχη κινητοποίηση στελεχών στην περιφέρεια τόσο προς αναζήτηση συμμαχιών, όσο και για την καταγραφή προβλημάτων που σχετίζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Για την κυβέρνηση βασικός στρατηγικός στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας ενώ στη συνεχή ανακίνηση εκλογικών σεναρίων δεν βλέπει άλλο από την προσπάθεια συσπείρωσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να καταλαγιάσουν οι εσωτερικές τους διαφωνίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε χθες για άλλη μια φορά τα εκλογικά σενάρια χαρακτηρίζοντάς τα «ευφάνταστα».

Στήριξη στον Μπουτάρη

Σαφές μήνυμα στήριξης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στέλνει με την επίσκεψή στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, μετά την φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να δείξει πως την ώρα που τα ακροδεξιά στοιχεία στην πόλη γίνονται γνωστά και αναγνωρίζονται οι πολιτικοί τους προστάτες, ο ίδιος είναι παρών στην πόλη και απέναντι στη βία.

Την εβδομάδα που πέρασε, στον απόηχο της επίθεσης στον Μπουτάρη, κυβερνητικά στελέχη όπως οι κ.κ Βερναρδάκης και Σπίρτζης από τη Θεσσαλονίκη μίλησαν για πολιτικό σχέδιο ακραίων στην πόλη. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό και τη διακίνηση σεναρίων για τη δημιουργία μιας «Λέγκας του Βορρά».

Η επίσκεψη αυτή βεβαίως ίσως να πάρει τη μορφή μιας πολιτικής στήριξης του Μπουτάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του '19, εφόσον ο δήμαρχος επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ