ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η εκχώρηση «μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» δεν είναι αποδεκτή

ΝΔ: Η εκχώρηση «μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» δεν είναι αποδεκτή

«Η εκχώρηση "μακεδονικής εθνότητας" και "μακεδονικής γλώσσας" δεν είναι αποδεκτή», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την προθυμία της, όπως αναφέρεται, να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, τονίζει πως γι' αυτό η κυβέρνηση «βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται η θέση της ΝΔ για το ζήτημα της πΓΔΜ, επισημαίνοντας πως «η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Η εκχώρηση "μακεδονικής εθνότητας" και "μακεδονικής γλώσσας" δεν είναι αποδεκτή».

Μάλιστα η ΝΔ προειδοποιεί ξεκάθαρα τον Αλέξη Τσίπρα πως «δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ