ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό: Επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ σήμερα «βλέπουν» τα ΜΜΕ της πΓΔΜ

Σκοπιανό: Επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ σήμερα «βλέπουν» τα ΜΜΕ της πΓΔΜ
EUROKINISSI

«Αναβρασμός» φαίνεται πως επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα Σκόπια σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό, με το σκοπιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο Makfax να μεταδίδει πως εντός της σημερινής ημέρας θα γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζόραν Ζάεφ και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Οι πρωθυπουργοί Σκοπίων και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα», υπογραμμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της γείτονος.

Στο σχετικό τηλεγράφημα που φέρει τίτλο «D-Day» (σ.σ. αυτό ήταν το παρατσούκλι που είχαν δώσει οι Σύμμαχοι στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για την ημέρα της απόβασης στη Νορμανδία) σημειώνεται, εξάλλου, ότι «είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες».

Κατά τα λοιπά, η ίδια πηγή αναφέρει επίσης ότι αργά το Σαββατοκύριακο, σε επίπεδο συμβούλων, οι δυο χώρες συζήτησαν κάποια ανοιχτά θέματα και έκαναν πρόοδο. «Η σκοπιανή πλευρά προσέφερε «δημιουργικές λύσεις που προστατεύουν την ταυτότητα και τη γλώσσα της χώρας», αναφέρει το Makfax.

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως οι κύριοι Ζάεφ και Ντιμιτρόφ είχαν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο, παρουσία του διαπραγματευτή Ντάνε Ταλέσκι για να συζητήσουν τη στάση τους σε θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

«Οι διαπραγματεύσεις, αναφέρουν οι πηγές, δεν είναι σε οριακό σημείο. Οι δυο πλευρές πρότειναν πιθανές λύσεις σε συγκεκριμένα επίμαχα ζητήματα και επιβεβαίωσαν την δέσμευση να φτάσουν σε συμφωνία», καταλήγει το Makfax.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ