ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάεφ: Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών, αν χρειαστεί θα ακυρώσω τη συνάντηση με Μέρκελ

Ζάεφ: Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών, αν χρειαστεί θα ακυρώσω τη συνάντηση με Μέρκελ
EPA/DIMITAR DILKOFF / POOL

Εν αναμονή του τηλεφωνήματος μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, σήμερα, Δευτέρα, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι είμαστε στην τελευταία ευθεία των διαπραγματεύσεων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Βερολίνο, εξαιτίας της κρισιμότητας των συνομιλιών.

Υπογράμμισε ότι η λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα έρθει σύντομα, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου.

«Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», τόνισε.

Όπως είπε, μόλις επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα ενημερώσει τους πολίτες.

Ο Ζάεφ, επανέλαβε σήμερα για άλλη μια φορά ότι είναι αναγκαίο η λύση να είναι ποιοτική και αξιοπρεπής, που θα διατηρεί την ταυτότητα, γιατί έτσι θα έχει θετική ανταπόκριση από τους πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δυο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν συμβεί αυτό οι πρόεδροι των δυο χωρών αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν, σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής και ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές για να ολοκληρωθεί η 25ετής διαμάχη για το όνομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ