ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα

Τσακαλώτος: Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα» διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τον ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση για την παραχώρηση δημόσιας περιουσίας 25 δις ως εγγύηση για τα δάνεια του ESM. 

Ο υπουργός Οικονομικών που έχει να αντιμετωπίσει και τις «επιφυλάξεις» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε καταστροφολογία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας στην αντιπολίτευση και διαβεβαίωσε πως στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει «καμία υποθήκη, μόνον εγγύηση».

Όπως είπε, «υπάρχει ένα ταμείο αξιοποίησης και τα μισά θα πάνε στους πιστωτές και τα άλλα μισά σε επενδύσεις, εμείς αυτό μπορέσαμε να πετύχουμε, αυτό διαπραγματευθήκαμε, καμία υποθήκη, μόνον εγγύηση».

Σε ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ υποστήριξε, απαντώντας στη Ντόρα Μπακογιάννη πως «ούτε αυτό θα σας βγει», καθώς οι διαφορές μετά τις αναπροσαρμογές θα είναι «ελάχιστες». «Ο πιο πολύς κόσμος δεν θα καταλάβει τίποτα», είπε και συμπλήρωσε πως «η διαφορά δεν θα είναι μετρήσιμη» στις λαϊκές περιοχές που θα θιγούν.

«Ίσως αντιδράτε έτσι γιατί οι όποιες αυξήσεις αφορούν ψηφοφόρους σας», είπε προς τα έδρανα της ΝΔ, σημειώνοντας πως θα απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να αποδείξει «πόσο μακριά είναι από αυτά που υπόσχεται» και πως «ο λαός σε ένα χρόνο θα ψηφίσει αυτόν που του υπόσχεται κάτι καλύτερο».

Επέμεινε ότι μετά τον Αύγουστο δεν θα υπάρξει πιστοληπτική γραμμή στήριξης αλλά ενισχυμένη παρακολούθηση, χωρίς νέα μέτρα κι αυτό είναι κάτι που δηλώνουν πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Εμφανίστηκε ακόμη, αισιόδοξος ότι στο EG της 21ης Ιουνίου θα συζητηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους. «Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια καλή λύση», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ