ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος για Σκοπιανό: Υπάρχει πρόβλημα πολιτικής συνοχής της κυβέρνησης

Κουμουτσάκος για Σκοπιανό: Υπάρχει πρόβλημα πολιτικής συνοχής της κυβέρνησης
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για «πρόβλημα πολιτικής συνοχής της κυβέρνησης» μίλησε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την πΓΔΜ για την επίλυση του Σκοπιανού.

«Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία, όμως η κυβέρνηση δείχνει ότι έχει πρόβλημα πολιτικής συνοχής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος στον ΑΝΤ1, λίγο πριν πραγματοποιηθεί η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πάνος Καμμένος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε πως «ουσιαστικά, κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό, με ενιαία στάση, δεν υφίσταται, καθώς την ώρα που ο Τσίπρας θα μιλάει με τον Ζάεφ, ο Πάνος Καμμένος ο κυβερνητικός εταίρος, θα δίνει συνέντευξη Τύπου για να πει ότι δεν δέχεται τον όρο “Μακεδονία”».

Ακόμη, ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει την «πολιτική νομιμοποίηση για υπογραφή συμφωνίας για το Σκοπιανό». Παράλληλα, ζήτησε την άμεση ενημέρωση της Βουλής πριν γίνει οποιαδήποτε συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας – Σκοπιών.

«Δεν μπορεί να εγκαλεί τους προηγούμενους για τμήματα διαπραγματεύσεων που ουδέποτε κατέληξαν σε συμφωνία, εκείνοι οι οποίοι είχαν συμφωνήσει για ημέρες στο όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν», την οποία αναγκάστηκαν αν αποσύρουν μετά από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης», είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στην θέση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κουμουτσάκος, είπε πως είναι υπέρ μίας συνολικής συμφωνίας, απαλλαγμένης από αλυτρωτισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ