ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσίκης: Η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία για το Σκοπιανό

Κατσίκης: Η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία για το Σκοπιανό

Την αντίθεσή του στη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της πΓΔΜ για την επίλυση του ονοματολογικού εξέφρασε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων ΕλλήνωνΚώστας Κατσίκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία.

Η συμφωνία «δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει στην τελική της φάση προκειμένου να υπάρξει επικύρωσή της από τη Βουλή», εκτίμησε ο βουλευτής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν τη συμφωνία αν έρθει στη Βουλή. «Αν στην αδόκητο περίπτωση αυτό έρθει στη Βουλή πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα περάσει όχι μόνο γιατί εμείς θα καταψηφίσουμε αλλά και γιατί δεν θα έχει τη στήριξη από τις άλλες δυνάμεις για να περάσει» είπε στο ραδιόφωνο του «Θέματος».

Ερωτώμενος για τι θα κάνει το κόμμα του σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο ίδιος δεν θέλησε να απαντήσει.

«Είχαμε μια πλειάδα νομοσχεδίων όπως αυτά για τα ομόφυλα ζευγάρια, την αποτέφρωση νεκρών κ.α. Αυτά ποιοι τα στήριξαν; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα στήριξαν. Αυτοί θα κάνουν τη μομφή;», διερωτήθηκε.

Ολοκληρώνοντας τόνισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπήκαν στην κυβέρνηση για δύο λόγους, «για την έξοδο από τα μνημόνια και την αντιμετώπιση της διαφθοράς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ