ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Μείζον θεσμικό ατόπημα από τον Αντώνη Σαμαρά

Μαξίμου: Μείζον θεσμικό ατόπημα από τον Αντώνη Σαμαρά
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για «μείζον θεσμικό ατόπημα», κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με την επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα στον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.

«Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, η ανακοίνωση επισημαίνει πως «το ατόπημα» του κ. Σαμαρά «είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου».

«Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση που κλείνοντας τονίζοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο προεδρικό μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ