ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη κατά κυβέρνησης: «Διχάζετε τους Έλληνες στο Σκοπιανό»

Φώφη κατά κυβέρνησης: «Διχάζετε τους Έλληνες στο Σκοπιανό»
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η συμφωνία αποτελεί ένα βήμα, αλλά όχι μια ολοκληρωμένη λύση», επεσήμανε και από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι καλλιεργεί διχαστικό και πολωτικό κλίμα στον λαό.

«Είναι επιλογή σας να διχάσετε τους Έλληνες για αυτό το εθνικό ζήτημα», είπε απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα, ενώ έστρεψε τα πυρά της και κατά της ΝΔ ότι επέτρεψε με τη στάση της στον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως υπάρχουν θετικά σημεία στη συμφωνία αλλά και αρνητικά που απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης λύσης και συμπλήρωσε πως θα μπορολύσε να γίνει αποδεκτή μόνον υπάρξουν αλλαγές στο ζήτημα της γλώσσας και της εθνικότητας.

Στην ομιλία της στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι «το κλίμα που βιώνουμε, επιβεβαιώνει γιατί ζητήσαμε εκλογές τώρα».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πέρασε τη θηλιά στο λαιμό των πολιτών και χαρακτήρισε πράξη υποτέλειας που προσβάλλει τους Έλληνες την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας για 25 χρόνια.

Στο στόχαστρό της μπήκε και η ΝΔ που ζητούσε εκλογές καθημερινά και τώρα λέει το φθινόπωρο, όπως είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ