ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς στη Βουλή: Για εσχάτη προδοσία κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασαπίδης της ΝΔ

Άγριος καυγάς στη Βουλή: Για εσχάτη προδοσία κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασαπίδης της ΝΔ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης το βράδυ της Παρασκευής όταν ο Γιώργος Κασαπίδης από τη ΝΔ κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συναινούν στη συμφωνία με την πΓΔΜ για εσχάτη προδοσία. 

Οι δηλώσεις Κασαπίδη προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις με τον Νίκο Φίλη να του ζητά να ανακαλέσει.

«Είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδότες, είναι μειοδότες και διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Οι εκφράσεις αυτές δεν μπορεί να ακούγονται έτσι αδιαμαρτύρητα τον καλώ να πάρει πίσω τα όσα είπε. Αλλιώς η διαδικασία της συνεδρίασης φοβούμαι ότι είναι δύσκολο να συνεχιστεί», είπε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Κασαπίδης επέμεινε στα περί «προδοσίας», προκαλώντας παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη που ζήτησε από τη ΝΔ να πάρει θέση.

«Για το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία, τα ιερά και τα όσια έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες Μακεδονομάχοι και κατακρεουργήθηκαν χιλιάδες αθώοι Μακεδόνες πολίτες. Αν αυτά που τα υπερασπίστηκαν Μακεδονομάχοι με το αίμα τους, εμείς τα χαρίζουμε με αυτή την Συμφωνία, τότε αν αυτό δεν είναι προδοσία τί είναι; Τότε τσάμπα σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς. Τσάμπα σκοτώθηκαν όλοι οι Μακεδονομάχοι. Γι αυτά τα ιερά αγωνίστηκαν και τα υπερασπίστηκαν με το αίμα τους. Κι εμείς τα ξεπουλάμε», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αποστάσεις κράτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στη δήλωση της Νατάσας Γκαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στη ΝΔ είμαστε ναζιστές ή συνεργάτες ναζιστών.
Ο Γ. Κασαπίδης θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για απολογία, ενώ και από την ΝΔ θα τεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας το θέμα των δηλώσεων της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσας Γκαρά, κατά την πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ