ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για την απόφαση του Αρείου Πάγου

Κόντρα στη Βουλή για την απόφαση του Αρείου Πάγου
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Άγρια κόντρα για την απόφαση του Αρείου Πάγου είχαν στη βουλή Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Γιώργος Κατρούγκαλος με τον Μάκη Βορίδη

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στην κριτική βουλευτών της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι εκείνη η απόφαση αφορούσε την ύπαρξη ή μη της μακεδονικής γλώσσας και ότι η χάραξη εξωτερικής πολιτικής δεν είναι αρμοδιότητα των δικαστηρίων.

Με σημεία της απόφασης που -όπως είπε- ο όρος Μακεδονία είναι όρος ιστορικός και γεωγραφικός και όχι εθνολογικός και ότι Μακεδόνες ονομάζονται οι κάτοικοι της γνωστής αρχαίας Μακεδονίας, απάντησε ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ. «Γιατί δεν τα διαβάζετε όλα αυτά κ. Παπαγγελόπουλε, σας αρέσει η παραπλάνηση;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

«Αν είχαμε απόφαση αμετάκλητη που έλυνε το θέμα, γιατί να μην την κάνουμε εκτελεστή να τη στείλουμε στα Σκόπια και να μην διαπραγματευόμαστε;», σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, συμπληρώνοντας ότι η παρελθούσα απόφαση του Αρείου Πάγου αφορούσε ένα κατεξοχήν νομικό θέμα και ότι τα δικαστήρια δεν θα πρέπει να αποφασίζουν για την ιστορία και την εξωτερική πολιτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ