ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ο Μητσοτάκης με την πρόταση μομφής στοχεύει στους ΑΝΕΛ

Καμμένος: Ο Μητσοτάκης με την πρόταση μομφής στοχεύει στους ΑΝΕΛ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επανέλαβε, από το βήμα της Βουλής, την αντίθεσή του στη συμφωνία για το ονοματολογικό, τονίζοντας πως το κόμμα του δεν θα τη ψηφίσει.

«Σήμερα δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία την οποία θα υπογράψει αύριο ο κ. Κοτζιάς. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ όταν περάσει μία ολόκληρη διαδικασία», σημείωσε ο κ. Καμμένος, τονίζοντας πως «η συμφωνία που θα υπογραφεί αύριο δεν έχει καμία ισχύ», έως ότου η άλλη πλευρά εκπληρώσει όλους τους όρους που έχουν τεθεί.

«Η θέση των ΑΝΕΛ, όπως έχουν δεσμευτεί, θα είναι αρνητική», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας πως το κόμμα δεν θα ψηφίσει.

«Αν οι ΑΝΕΛ ψήφιζαν σήμερα την πρόταση δυσπιστίας, τι θα γινόταν;», διερωτήθηκε.

Ακόμη, ο κ. Καμμένος τόνισε πως η ΝΔ προωθεί πολιτική προσωπικών συμφερόντων. Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά γιατί καταφέρθηκε κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «εφιάλτη».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν στοχεύει στην κυβέρνηση, στοχεύει στους ΑΝΕΛ», υποστήριξε και σημείωσε: «Η ΝΔ είναι αυτή που δέχεται τη σύνθετη ονομασία και παραχωρεί τη Μακεδονία, γι’ αυτό δεν λέει κουβέντα για το τι θα έκανε αν ήταν αύριο κυβέρνηση».

«Η Ντόρα Μπακογιάννη το 2009 δεν επέμεινε στο erga omnes και πρότεινε τον όρο "Μακεντόνσκι"», είπε χαρακτηριστικά επί του θέματος.

«Εμείς παραμένουμε σταθεροί στην πολιτική μας και θα παραμείνουμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος από το κίνημα. (Το κόμμα) δεν δέχεται το κείμενο της συμφωνίας, δεν θα το ψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή, θα κάνουμε τα πάντα για να μην ψηφιστεί. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα βάλουν το όνομά τους κάτω απ΄ αυτό το κείμενο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ