ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος να εξισορροπήσουν τα νέα μέτρα

Στόχος να εξισορροπήσουν τα νέα μέτρα
Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2016 ALKIS KONSTANTINIDIS/Reuters

Με πολυνομοσχέδιο-αντίδοτο που θα περιλαμβάνει θετικές ρυθμίσεις για την κοινωνία και την αγορά θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να αμβλύνει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με την ψήφιση των μέτρων του μνημονίου και των νέων φόρων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cnn Greece, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε οδηγίες στους υπουργούς να συμπεριλάβουν στο πολυνομοσχέδιο -στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων τους- ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν τους πολίτες αλλά και αρκετούς κλάδους της οικονομίας.

Η οδηγία του πρωθυπουργού κινείται στην κατεύθυνση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή για να ψηφιστεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, προκειμένου να δώσει ένα άλλο στίγμα που θα δείχνει ότι δεν περιορίζεται στην ψήφιση μέτρων και προαπαιτούμενων αλλά κοιτάζει πάντα και προς την πλευρά των αδύναμων.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να αρχίσει να τρέχει σταδιακά και το λεγόμενο "παράλληλο πρόγραμμα" του ΣΥΡΙΖΑ, όσο υλοποιείται η συμφωνία, διαπιστώνοντας -και μέσα από τις δημοσκοπήσεις- ότι το κλίμα έχει βαρύνει και οι πολίτες έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται για τις πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Τα κοινωνικά μέτρα που θα ληφθούν θα αφορούν στους τομείς της υγείας, της απασχόλησης, της παιδείας, της ενέργειας και γενικώς όπου μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι με την πρωτοβουλία αυτή θα ενισχυθεί και η ψυχολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν σε 10 ημέρες το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων και φυσικά τις αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων.

Ιδίως οι βουλευτές της περιφέρειας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στις περιοχές όπου εκλέγονται καθώς οι τοπικές κοινωνίες δεν δείχνουν την ίδια ανοχή στην κρίση με τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πιο ισχυρός.

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο πιστεύει ότι με την κίνηση αυτή θα εμφανιστεί σε μεγάλο βαθμό αξιόπιστο απέναντι στην κοινωνία καθώς το "παράλληλο πρόγραμμα" αποτέλεσε μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κουμουνδούρου, ενώ ικανοποίησε και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ