ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση Λεβέντη σε Τσίπρα για προσφυγικό

Επίκαιρη ερώτηση Λεβέντη σε Τσίπρα για προσφυγικό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Απαντήσεις για τη λειτουργία των "hotspots" ζητά στην πρώτη επίκαιρη ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Λεβέντης. "Δεν υφίσταται ακόμη νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής", αναφέρει.

Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία των πέντε κέντρων υποδοχής προσφύγων, τα αποκαλούμενα «hotspots» για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος στην πρώτη επίκαιρη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό ζητά απαντήσεις για το ζήτημα αυτό.

Άποψη της Ένωσης Κεντρώων, όπως διατυπώνεται στην επίκαιρηερώτηση, είναι πως ένα πρώτο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υφίσταται ακόμη νομικό πλαίσιο για τηδημιουργία κέντρων υποδοχής τύπου «hotspots», καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη θεσπίσει κανόνες ούτε για το τι ακριβώς είναι ένα «hotspot», ούτε για τον κανονισμό λειτουργίας του πχ. ποιος θα το συντηρεί, ποιος θα το διοικεί. «Ακαθόριστο είναι επίσης από πού θα προέρχεται η χρηματοδότηση», αναφέρει ο Βασίλης Λεβέντης και καταλήγει στο συμπέρασμα πως αυτή τη στιγμή, νομικά, «hotspots» ούτε μπορούν να ιδρυθούν, ούτε πολύ περισσότερο να λειτουργήσουν από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο.

Για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων εξίσου σοβαρό είναι το θέμα των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν στην Κω για την δημιουργία «hotspot» με τους κατοίκους να εκφράζουν φόβους ότι το νησί τους θα πάψει να αποτελεί τουριστικό προορισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ