ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ανασχηματισμός φέρνει «σπάσιμο» υπουργείων

Ο ανασχηματισμός φέρνει «σπάσιμο» υπουργείων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τακτικές εξόδους από το Μέγαρο Μαξίμου και άμεση επαφή με τους πολίτες αποφάσισε ο πρωθυπουργός μετά την επιτυχημένη επίσκεψή του στην Ιθάκη και την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αρκετές εξορμήσεις πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν σκέψεις για μια επίσκεψη στη Σύρο και ειδικότερα στο Νεώριο, από όπου ο κ. Τσίπρας θα απευθυνθεί στους εργαζόμενους αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις για μεγαλύτερη στήριξη των εργατών αλλά και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο ναυπηγοεπισκευαστικό κέντρο των Κυκλάδων, που επαναλειτουργεί από την περασμένη άνοιξη.

Άλλη μια επίσκεψη που εξετάζεται είναι αυτή στο Καστελόριζο, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός. Κατά την επίσκεψή του στο νησί τον περασμένο Απρίλιο, ο κ. Τσίπρας είχε πει πως θα επιστρέψει μετά την έξοδο από τα μνημόνια και επιθυμεί να είναι συνεπής στη δέσμευση αυτή.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού εξετάζει και μια τρίτη επίσκεψη, αν ο χρόνος μέχρι τη ΔΕΘ το επιτρέψει και φαίνεται πως αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

Στόχος του Μαξίμου είναι να αποδείξει πως ο πρωθυπουργός δεν είναι απομονωμένος, ούτε μακριά από την κοινωνία. Αντιθέτως, η επίσκεψη στην Ιθάκη έδειξε την ανάγκη ο κ. Τσίπρας να βρίσκεται συχνότερα στην Περιφέρεια, μέσα στον κόσμο, δηλώνοντας έμπρακτα πως «είμαστε εδώ, σας ακούμε και μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον».

Ετοιμάζεται ο ανασχηματισμός

Λίγο ακόμα χρόνο θέλει ο πρωθυπουργός ώστε να συμπληρώσει τα κομμάτια του πάζλ. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, εξετάζεται το «σπάσιμο» του υπουργείου Οικονομίας και η δημιουργία ενός υπουργείου Επενδύσεων ή Βιομηχανίας. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σε άλλα υπουργεία που έχουν υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως ακόμη αναζητείται ο τρόπος ένταξης στο νέο κυβερνητικό σχήμα του προσώπου ή των προσώπων με προέλευση από άλλους πολιτικούς χώρους, όχι μόνο από την Κεντροαριστερά, που έχουν στηρίξει συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και που θα λειτουργήσουν ως καταλύτες για την συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου που αποτελεί μια από τις επιδιώξεις του πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ