ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση με το καλημέρα στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα

Ένταση με το καλημέρα στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ένταση με το «καλημέρα» υπήρξε στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου με το πακέτο των 13 προαπαιτούμενων μέτρων, που ψηφίζεται απόψε με fast track διαδικασίες.

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και τον γαλλικό κινηματογράφο διαμαρτυρήθηκαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, μιλώντας για εθισμό της κυβέρνησης σε κατεπείγουσες διαδικασίες.

«Να παρακολουθήσετε την κινηματογραφική ταινία “η συνταγή της Πωλέτ”», συνέστησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ τίτλο γνωστής ταινίας παρέφρασε ο Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή την κατάθεση αργά χθες το βράδυ του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα. «Γυναίκα συρρίκνωσα το παράλληλο πρόγραμμα», είπε και ζήτησε να μην ψηφιστεί κι αυτό με express διαδικασίες. Ο Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ παρενέβη στην κόντρα, θυμίζοντας τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, ενώ ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ είπε πως ο μαθητής (ΣΥΡΙΖΑ) ξεπέρασε τον δάσκαλο (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ).

Το αίτημα πάντως, του Ανδρέα Λοβέρδου να επεκταθεί πέραν του 10ωρου που προβλέπει ο Κανονισμός η σημερινή συζήτηση απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος πάντως, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για τις συνοπτικές διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων.

Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης, το οποίο επανέλαβε ο Γιώργος Σταθάκης ήταν πως η ψήφιση του νομοσχεδίου συνδέεται με την εκταμίευση του 1 δις ευρώ. «Τα χρήματα ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά αν πάμε μετά την 1/1/16, τότε χρειάζεται νέα έγκριση από τα Κοινοβούλια των κρατών μελών», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ