ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Τηρήσαμε τις υποχρεώσεις μας στο προσφυγικό σε στενά πλαίσια

Αλ. Τσίπρας: Τηρήσαμε τις υποχρεώσεις μας στο προσφυγικό σε στενά πλαίσια
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti

Τη θέση ότι η Ελλάδα μέσα σε αντίξοες συνθήκες και παρά τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Χίο που βρίσκεται για να επιβλέψει τις εργασίες στις υποδομές των hotspot.

Ο κ. Τσίπρας έστειλε τις ευχαριστίες του στους νησιώτες, το λιμενικό αλλά και τους άντρες και τις γυναίκες του στρατού παράλληλα με την αυτοδιοίκηση και τους απλούς πολίτες που πράττουν το πατριωτικό και εθνικό τους καθήκον.

Πρόσθεσε ότι τα ελληνικά νησιά σηκώνουν το βάρος της κρίσης για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης επισημαίνοντας ότι είναι και η σειρά της Ευρώπης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αλλά και της Τουρκίας να δείξει εμπράκτως ότι συνδράμει στη μείωση των προσφυγικών ροών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Λέρο για επίβλεψη των αντίστοιχων εργασιών στο hotspot του νησιού και εν συνεχεία στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να προλάβει ορισμένες αντιδράσεις Ευρωπαίων ηγετών εις βάρος της χώρας,, όπως επίσης και κριτική πως η ελληνική κυβέρνηση καθυστερεί στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων.

Διαβάστε περισσότερα:

Τι κάνει και τι θα κάνει η Γερμανία στο προσφυγικό

Χωρίς ανώτατο όριο η υποδοχή προσφύγων λέει η Μέρκελ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ