ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ β΄ γύρος: Ο Μεϊμαράκης δηλώνει πίστη στον Καραμανλή

Εκλογές ΝΔ β΄ γύρος: Ο Μεϊμαράκης δηλώνει πίστη στον Καραμανλή
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διαφορετική επικοινωνιακή τακτική ακολουθούν Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της μονομαχίας τους στις 10 Ιανουαρίου για την ηγεσία της ΝΔ.

Από το βράδυ της Κυριακής οπότε και έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών του α' γύρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις και από το πρώϊ της Δευτέρας ακολούθησε μια επιθετική επικοινωνιακή πολτική.

Έχει "βγει" σχεδόν σε όλα τα μεγάλα κανάλια στις πρωϊνές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων και σε μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να προωθήσει τις θέσεις του.

Από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ούτε το βράδυ του α' γύρου δεν έκανε δηλώσεις, και περιορίστηκε σε μια γραπτή δήλωση σήμερα το πρωί, όπου εμφανίστηκε συνεχιστής της καραμανλικής παρακαταθήκης.

Ο κ. Μείμαράκης κατά μία εκδοχή ήθελε να τοποθετηθεί με πιο θεσμικό τρόπο, δηλαδή μετά την επίσημη ανακοίνωση του οριστικού αποτελέσματος.

Από την άλλη πλευρά, με την στάση του δείχνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον β' γύρο καθώς ήδη έχει προβάδισμα 12 μονάδων έναντι του αντιπάλου του.

Επιπροσθέτως, ο λόγος που δεν εμφανίζεται είναι προσωπικός. Στενό συγγενικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο κ. Μεϊμαράκης είναι βαθιά στεναχωρημένος, λένε στενοί του συνεργάτες, και αυτές τις ώρες τις έχει αφιερώσει στην οικογένεια του.

Στην δήλωσή του ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ ανέφερε "η νίκη ανήκει στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Οι Νεοδημοκράτες με την αθρόα συμμετοχή τους, έδωσαν ένα ακόμη δυναμικό παρών".

Τόνισε πως όσοι ψήφισαν έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι όρθια και αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική δύναμη με ξεκάθαρο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό στίγμα.

"Πάμε λοιπόν στις 10 Ιανουαρίου να κάνουμε πράξη το όραμα μας, για μια Νέα Δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, η οποία με τον ανοιχτό συνεδριακό της διάλογο θα δώσει λύσεις στα σημερινά μας προβλήματα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή. Μια Νέα Δημοκρατία που βάζει πάνω απ΄ όλα το εθνικό συμφέρον. Μια Νέα Δημοκρατία με ανθρώπινο πρόσωπο, κοινωνικό και ευρωπαϊκό χαρακτήρα, όπως υπαγορεύει η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή", κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ