ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου για Μοροπούλου: Ο Μητσοτάκης γνώριζε, τα δελτία θα αφιερώσουν χρόνο;

Αχτσιόγλου για Μοροπούλου: Ο Μητσοτάκης γνώριζε, τα δελτία θα αφιερώσουν χρόνο;
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο θέμα της Τώνιας Μοροπούλου επανέρχεται η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε όταν την επέλεγε ως βουλευτή Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία

Μέσω του προσωπιικού της λογαρισμού στο Twitter, η υπουργός Εργασίας συγκρίνει την υπόθεση της Τώνιας Μοροπούλου -που αποσύρθηκε από υποψήφια της ΝΔ μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε την σύνταξη του πατέρα της- με την αντίστοιχη αντιμετώπιση που είχε από τα ΜΜΕ η Μυρσίνη Λοΐζου.

«Είμαι περίεργη να δω αν σήμερα τα δελτία θα επιδείξουν την ίδια ευαισθησία όπως στο παρελθόν και θα αφιερώσουν τον αντίστοιχο χρόνο (3ήμερο...) στην υπόθεση της κ. Μοροπούλου. Η ίδια εξάλλου επανήλθε λέγοντας ότι η ΝΔ ήταν ενήμερη για τα πάντα όταν την επέλεγε», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου.

Νωρίτερα, η κ. Μοροπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι δεν ήξερε πως ήταν παράνομο το να λαμβάνει ακόμη ως άγαμη θυγατέρα τη σύνταξη του πατέρα της, ο οποίος πέθανε το 1977.



Στις δηλώσεις της επανέλαβε όσα είχε πει μία μέρα νωρίτερα με ανάρτησή της στο Facebook και ανέφερε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παίρνει τη σύνταξη, αλλά της πιστωνόταν στον λογαριασμό από τον ασφαλιστικό της φορέα.

Όπως είπε, από τη στιγμή που ο φορέας της έδινε το ποσό, δεν θεωρούσε πως είναι κάτι παράνομο και δεν ήξερε πως ο νόμος άλλαξε το 2010, τονίζοντας πως έχει ήδη επιστρέψει ένα ποσό από τα χρήματα που έχει λάβει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ