ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδιώχθηκαν από τη Βουλή 7 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία

Εκδιώχθηκαν από τη Βουλή 7 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην τσιμπίδα της Βουλής πιάστηκαν επτά υπάλληλοι με πλαστά ή ακόμη και ανύπαρκτα πτυχία και με απόφαση του Νίκου Βούτση που δημοσιεύθηκε χθες 14 Ιανουαρίου 2016, ανακαλείται ο διορισμός τους.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον Γ. Μπ. που προσλήφθηκε στη Βουλή το 2011 και εργαζόταν ως επιστημονικός σύμβουλος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, διαπιστώθηκε ότι «σύμφωνα με έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο, αίτηση αναγνώρισης καθώς και ο ατομικός φάκελος στο όνομα του εν λόγω υπαλλήλου και ως εκ τούτου η πράξη αναγνώρισης του τίτλου της αλλοδαπής από το τέως ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ, την οποία προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του...».

Απίστευτη είναι η περίπτωση της Α.Κ. που διορίστηκε το 1996 στη Βουλή, αρχικά ως μετακλητή υπάλληλος, ενώ τρία χρόνια αργότερα μονιμοποιήθηκε σε κενή οργανική θέση ως δακτυλογράφος. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το απολυτήριο Λυκείου που προσκόμισε προκειμένου να διοριστεί, δεν άνηκε στην ίδια.

Επίσης, ανακαλείται ο διορισμός της Ν.Τσ. που εργαζόταν ως συνεργάτης βουλευτή και εντοπίστηκε με πλαστό πτυχίο. Η εν λόγω υπάλληλος μονιμοποιήθηκε σε προσωποπαγή θέση του κοινοβουλίου (διοικητικό – λογιστικό) το 2003.

Εκτός από αυτές τις τρεις περιπτώσεις, υπάρχουν άλλες τέσσερις ειδικών φρουρών. Οι δύο (Π.Μ. και Β.Β.) προσκόμισαν ανύπαρκτο απολυτήριο Λυκείου, ενώ οι άλλοι δύο (Θ.Γ. και Ε.Π.) απολυτήριο που δεν ήταν γνήσιο. Οι δύο είχαν προσληφθεί το 2003 και οι άλλοι δύο το 2007. Όπως αναφέρεται στην απόφαση για τους δύο ειδικούς φρουρούς με το ανύπαρκτο απολυτήριο, «διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος σπουδών που προσκόμισαν, εν γνώσει τους και για ίδιον όφελος, είναι πλαστός και δη ανύπαρκτος, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό τους, καθόσον σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω απολυτήριο λυκείου αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ