ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εθιμοτυπική» η συνάντηση Μητσοτάκη - Τσίπρα λένε στη ΝΔ

«Εθιμοτυπική» η συνάντηση Μητσοτάκη - Τσίπρα λένε στη ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στις 3 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη ΝΔ κρατούν χαμηλούς τόνους για αυτή τη συνάντηση την οποία εξάλλου και θεωρούν «εθιμοτυπική», ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίθεται αμέσως μετά να προβεί σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισημάνει στον Πρωθυπουργό την βαθιά του ανησυχία για τη χώρα, θα θελήσει να κόψει κάθε συζήτηση για συναίνεση ενώ θα θέσει και την πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στη ΝΔ περιμένουν από τον Αλέξη Τσίπρα να θέσει στον κ. Μητσοτάκη μια σειρά ζητημάτων όπως είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου όμως π πρόεδρος της ΝΔ δεν φαίνεται διατεθειμένος να μπει σε αυτή τη φάση και κυρίως σε αυτή τη συνάντηση σε μια συζήτηση των επί της ουσίας θεμάτων.

Νωρίτερα , στις 13:00 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ενώ ενδιαφέρον θα έχουν και οι επαφές του την Πέμπτη και την Παρασκευή με τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά.

Στη ΝΔ ήδη έχουν ξεκινήσει το ασφυκτικό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση με συνεχείς ανακοινώσεις, κάτι που θα κλιμακωθεί πιο στοχευμένα το επόμενο διάστημα με την τοποθέτηση των νέων τομεαρχών του κόμματος.

Στη Λεωφόρο Συγγρού κάνουν ήδη λόγο για “κινήσεις πανικού” από την πλευρά της κυβέρνησης η οποία, όπως λένε, “βλέπει την ραγδαία αύξηση της απήχησης που αρχίζει να έχει η ΝΔ στην ελληνική κοινωνία, μετά τις αλλαγές στο εσωτερικό της.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ