ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνείται ότι ζήτησε πνιγμούς προσφύγων ο Βέλγος

Αρνείται ότι ζήτησε πνιγμούς προσφύγων ο Βέλγος
hetjournaal

Με ένα tweet διαψεύδει ο βέλγος γενικός γραμματέας αρμόδιος για ζητήματα Μετανάστευσης και Ασύλου, Τέο Φράνκεν, ότι ζήτησε από την Ελλάδα να απωθεί τους μετανάστες ακόμα και αν αυτό σημαίνει να τους αφήνει να πνιγούν.

Ο Φράνκεν έγραψε στο Twitter ότι βρίσκει τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού "ατυχείς και γκοτέσκ".

Στη συζήτηση που έχει με χρήστες στο twitter υποστηρίζει ότι το "push back" είναι νόμιμο και συνάδει με την τρέχουσα νομοθεσία.

Ο Φράνκεν και ο Μουζάλας έλαβαν μέρος την περασμένη Δευτέρα σε μια άτυπη συνάντηση των υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής με αντικείμενο το προσφυγικό.

Ο Φράνκεν ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης να αναλάβει η Ευρώπη την διαχείριση των hot spots στην Ελλάδα λέγοντας ότι η δημιουργία 8.000 ή 10.000 θέσεων είναι γελοία ενώ θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για 100.000 ή 200.000 θέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας HLN.BE

"Ανεπίσημες συνομιλίες"

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του Φράνκεν δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τα λεγόμενα του κ. Μουζάλα, όπως αναφέρει η ίδια βελγική εφημερίδα.

"Οι συνομιλίες στο Άμστερνταμ ήταν ανεπίσημες. Υπήρξε μια ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, δεν έχω να πω κάτι περισσότερο," είπε η Katrien Jansseune.
Ωστόσο η ίδια πρόσθεσε πως επειδή ακριβώς οι συνομιλίες ήταν ανεπίσημες, οτιδήποτε από όσα είπε ο Φράνκεν δεν αποτελεί επίσημη θέση της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ