ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλαούρας στη Βουλή για τις δηλώσεις του για τη 17 Ν

Μπαλαούρας στη Βουλή για τις δηλώσεις του για τη 17 Ν
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του για τη «17 Ν» επιχείρησε στη Βουλή ο Γεράσιμος Μπαλαούρας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που προκλήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Μάριο Γεωργιάδη, είπε πως περίμενε
την επίθεση και πως αυτό που ανέφερε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη είναι πως διαφωνώ με την αντίληψή τους.

«Σήμερα έδωσα συνέντευξη στο Βήμα FM με αφορμή το κατέβασμα του θεατρικού έργου για τον Σάββα Ξηρό, μίλησα επ' αυτού. Περίμενα την επίθεση, αλλά να βάλουν σαν προμετωπίδα τον ακροδεξιό Γεωργιάδη δεν το περίμενα», είπε και πρόσθεσε: «Ανέφερα, λοιπόν, όταν ρωτήθηκα για τις δολοφονίες: "Είναι λαθεμένο, δεν υποστηρίζω τίποτα από αυτά, απλώς είχαν μια αντίληψη μιας καλής κοινωνίας και ότι οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν" και συνέχισα για το φασισμό και άλλα. Διαφωνώ με την αντίληψή τους, με όλα αυτά που κάνανε, σκοτώνοντας τους ανθρώπους, γιατί είναι αναφαίρετη η αξία της ζωής και όλα αυτά τα λέω για την αποκατάστασης της αλήθειας».

«Καλύτερα να πείτε ότι έκανα λάθος», επανήλθε ο Αδωνις Γεωργιάδης και στις συνεχείς διακοπές του Γεράσιμου Μπαλαούρα που αντιδρούσε, είπε πως δεν υπάρχει διαβάθμιση στους δολοφόνους και ότι δεν μπορεί μέλος Κοινοβουλίου να τους υπερασπίζεται.

«Είπα ότι η ανθρώπινη ζωή είναι αναφαίρετη, ήμουν αντίθετος πάντα», επέμεινε ο Γεράσιμος Μπαλαούρας. «Επειδή υπάρχουν οικογένειες με θύματα και πόνο, καλό θα ήταν να είμαστε καθαροί με δηλώσεις χωρίς παρερμηνείες», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ