ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσα μεταφοράς: Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις αυξήσεις και για τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Μέσα μεταφοράς: Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις αυξήσεις και για τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Στο τρίτο μνημόνιο και την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% απέδωσε την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κατά 20 λεπτά, ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Μακάρι να μπορούσαμε να απορροφήσουμε την αύξηση του ΦΠΑ μέσα στην τιμή του εισιτηρίου», ανέφερε στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την έγκριση της νέας διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έδωσε
μάχη για να μείνει σταθερή η μηνιαία και η τριμηναία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, αλλά και για να μετακινούνται δωρεάν οι άνεργοι.

Σε ότι αφορά στην τοποθέτηση του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου θέση του προέδρου της εταιρίας, υπήρξαν αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από τη ΝΔ ο Γιάννης Τραγάκης ανέφερε ότι ο υπουργός επιμένει να διορίζει «φίλους», ενώ από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιάννης Μανιάτης είπε πως πρέπει να κάποια στιγμή να τελειώσει ο μύθος του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

Περισσότερο οξύς ήταν ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι. «Μόνο για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας βρισκόμαστε σε μια απόσταση από τον τρόπο που ασκεί την πολιτική του ο κ. Μυλόπουλος», δήλωσε και υπενθύμισε ότι ο πρώην πρύτανης είχε εξαπολύσει αναίτιους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Ποταμιού, μιλώντας ακόμη και για κόμμα που έχει σχέση με τα νερά των υπονόμων.

«Είμαι καθηγητής υδραυλικής και ξέρω πως λειτουργούν τα κανάλια της αποχέτευσης», απάντησε ο Γιάννης Μυλόπουλος, εξοργίζοντας τόσο τον Σπύρο Λυκούδη, όσο και τον Γιάννη Μανιάτη. «Δεν ντρέπεστε για την απάντηση αυτή; Δεν μπορεί να μην επηρεάζει τη κρίση μας ότι με την τοποθέτηση του καλύπτονται νομικές εκκρεμότητες όπως με το μουσείο Τεχνολογίας», είπε ο βουλευτής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ «καθάρισε» έπειτα από σχετική νομοθετική παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Επικριτικός ήταν και ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Υποδομών δεν θέλησε να πει το παραμικρό με συνέπεια ο ίδιος υπερασπιζόμενος τον εαυτό του να πει ότι επιθέσεις που δέχεται έχουν σχέση με την κριτική που άσκησε στο νόμο Διαμαντοπούλου. Συμπληρωσε ακόμη, ότι 27 εισαγγελικές έρευνες μπήκαν στο αρχείο, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία εις βάρος του.

«Πρύτανη της διαπλοκής και της λαμογιάς», τον αποκάλεσε ο Ηλίας Ηλ. Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ