ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Ν. Βούτση με 47 πρέσβεις ξένων χωρών

Συνάντηση του Ν. Βούτση με 47 πρέσβεις ξένων χωρών
Eurokinissi/Μπόλαρη Τατιάνα

Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο προσφυγικό και θα υλοποιήσει τις δράσεις που ανέλαβε εντός των προθεσμιών, έστειλε ο Νίκος Βούτσης απευθυνόμενος στους πρέσβεις 47 ξένων χωρών, οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα τη Βουλή.

«Θα τις τηρήσουμε 100% και στις προθεσμίες που πρέπει, δηλαδή μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου που ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει τους ομολόγους του, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ωστόσο, πως δεν αρκεί αυτό για να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα. «Δεν υπάρχει καμιά λύση που δεν θα περιέχει μια μεγάλη προσπάθεια για να γίνει ειρήνη στην περιοχή», ανέφερε.

Ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι μέχρι να υπάρξει ειρήνη, πρέπει να δοθούν λύσεις στη βάση του μερίσματος ευθύνης όλων των χωρών της Ε.Ε. και του λεγόμενου αναπτυγμένου κόσμου,» για να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι που φεύγουν με τα παιδιά στις αγκαλιές, αντί να καταλήγουν στο βυθό του Αιγαίου, να εγκαθίστανται με ασφάλεια σ’ αυτές τις χώρες, μέχρι να ξαναγυρίσουν στην πατρίδα τους».

Εκτός από το προσφυγικό ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες που έχουν γίνει, «έτσι ώστε σε ό,τι αφορά τη χώρα μας να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προοπτική για να ξεπεράσουμε αυτή την οικονομική κρίση».

Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτή η στρατηγική της μόνιμης λιτότητας και του περιορισμού της ανάπτυξης και των ανισοτήτων δεν αποτελεί φάρμακο, δεν αποτελεί θεραπεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ