ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλου και αντιπολίτευση για τα επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αποστόλου και αντιπολίτευση για τα επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
EUROKINISSI

Μαύρη σελίδα στην ιστορία στην ιστορία του αγροτικού κινήματος χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Αποστόλου τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες από την Κρήτη να έχουν μετατρέψει σε πεδίο μάχης την περιοχή, πετώντας καπνογόνα, ντομάτες και πέτρες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προσερχόμενος στη Βουλή κάλεσε τους εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών να απομονώνουν και να καταδικάσουν ακραίες συμπεριφορές. «Οι σκηνές έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν στόχο να αμαυρώσουν τον αγώνα των αγροτών» είπε και εξέφρασε την ανακούφισή του που δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχολίασαν εντός της Ολομέλειας και βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τόσο η ΝΔ όσο και το Ποτάμι τα απέδωσαν στα ψέματα –όπως είπαν- που έλεγε στους αγρότες ο ΣΥΡΙΖΑ
όσο ήταν στην αντιπολίτευση, θυμίζοντας ότι ο σημερινός πρωθυπουργός το 2013 είχε ανέβει στα τρακτέρ για να διαδηλώσει υπέρ των αγροτών.

«Αυτοί που πετροβολούν σήμερα αστυνομικούς δεν το κάνουν έτσι επειδή τρελάθηκαν, αλλά επειδή τους δώσατε υποσχέσεις που τώρα αναιρείτε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας .

Τις κινητοποιήσεις των αγροτών χαιρέτισε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ, ενώ ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι αποδοκίμασε τα επεισόδια και κάλεσε την κυβέρνηση να δει τα αιτήματα των αγροτών. «Ήταν καλά όταν ο κύριος Τσίπρας ανέβαινε στα τρακτέρ, τώρα δεν θέλει να ανεβαίνει κανένας άλλος», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ