ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική απάτη και εξαπάτηση της Βουλής από την κυβέρνηση, καταγγέλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Πολιτική απάτη και εξαπάτηση της Βουλής από την κυβέρνηση, καταγγέλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη
EUROKINISSI

«Πολιτική απάτη» και εξαπάτηση της Βουλής από την κυβέρνηση με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής που προβλέπει 33 νέες θέσεις διοικητικών γραμματέων, καταγγέλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Πριν την ψήφιση του νομοσχείου αντικατέστησαν το άρθρο 6 που αναφερόταν στην επιλογή των 63 Γενικών Γραμματέων – Αναπληρωτών και Ειδικών από το Μητρώο και δημιούργησαν 33 επιπλέον θέσεις Διοικητικών Γραμματέων, ένα για τον κάθε Υπουργό και ένα για τον κάθε Αναπληρωτή Υπουργό», αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και σε ανακοίνωση που εξέδωσε προσθέτει: «Έτσι το καθεστώς των 63 κομματικών Γενικών Γραμματέων Αναπληρωτών και Ειδικών, που δήθεν θα άλλαζαν παραμένει, μη τυχόν και στεναχωρήσουμε τα δικά μας παιδιά και δημιουργείται ένα ακόμα επίπεδο διοίκησης με το νέο θεσμό του Διοικητικού Γραμματέα που θα προσθέσει γραφειοκρατία και κόστος στη Δημόσια Διοίκηση».

Οι βουλευτές της Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος υποστηρίζουν ότι τίθεται θέμα ουσίας, για το τι πράγματι καθεστώς στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Δημόσια Διοίκηση, σημειώνουν ωστόσο, πως πολύ μεγαλύτερο είναι το θέμα της πρωτοφανούς εξαπάτησης του κοινοβουλίου και των βουλευτών, που για άλλα συζητούν και άλλα ψηφίζουν.

«Δυστυχώς ο κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει τέλος», αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καλώντας και τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση.

Συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη ανέφεραν ότι πρόκειται απλώς για μετονομασία των γενικών γραμματέων σε διοικητικούς γραμματείς. Παραδέχονται ότι για ένα διάστημα θα υπάρχουν 63 γενικοί γραμματείς και 22 διοικητικοί γραμματείς. Οι σημερινοί γενικοί γραμματείς θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης ή των υπουργών τους. Σημεiώνουν παράλληλα, ότι οι διοικητικοί γραμματείς θα επιλεγούν από το Εθνικό Μητρώο έως το τέλος του 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ