ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν»

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα είναι έτοιμη και θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και να γίνουν, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές και τις οργανωτικές δομές του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η ΝΔ δεν μπορεί να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων, τόνισε όμως πως όποια κυβέρνηση και να βγει θα είναι καλύτερη από τη σημερινή. «Η ΝΔ θα είναι έτοιμη όποιες και αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως ζήτημα προτεραιότητας για τη ΝΔ στην κατάρτιση του κυβερνητικού της προγράμματος, διαχωρίζοντας τις παρεμβάσεις σε δύο σκέλη, την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για παρεμβάσεις ύψους 1,8 δισ., αλλά και την ανάγκη βιωσιμότητάς του. Όπως είπε, στόχος είναι να υπάρξει ένα βιώσιμο σχέδιο, με ευέλικτες πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί από άλλες χώρες που υλοποίησαν αλλαγές.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών θέτοντας τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη μπορεί να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών υπό δύο προϋποθέσεις: Η κυβέρνηση να στηρίζει πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που, όπως είπε, δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση, και να υπάρξει μείωση κρατικών δαπανών.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται σε μείωση συντάξεων, τονίζοντας πως και σήμερα υπάρχουν περιθώρια για εξοικονόμηση δαπανών. «Μια επιθετική μείωση φορολογικών συντελεστών θα αποφέρει νέα έσοδα. Το δημόσιο εν μέσω μιας φορολογικής καταιγίδας το 2015 εισέπραξε λιγότερα από το 2014», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε πέντε βασικές προτεραιότητες που θα διέπουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, την αξιοκρατία, την αλληλεγγύη, την αριστεία, την αξιοπιστία και την ανάπτυξη, προτεραιότητες οι οποίες θα αποτελέσουν και τις βασικές ενότητες του προγράμματος.

«Δεσμεύτηκα για μια ΝΔ που θα ακούει την κοινωνία και θα παράγει πολιτική για την ανάγκη των πολλών και όχι των λίγων. Δεσμεύτηκα για τη διεύρυνση της ΝΔ . Δεν είναι ένα πρόγραμμα που διαμορφώνεται πίσω από κλειστά γραφεία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος επεσήμανε πως το πρόγραμμα θα έχει ως θεμέλιο δύο αξίες: Την αξία της ελευθερίας και την αξία της αλληλεγγύης.

Παράλληλα μίλησε για το τρίπτυχο επενδύσεις, χαμηλή φορολογία και δουλειές, κάτι που, όπως είπε, θα υποστηρίζεται μέσα από μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική, που θα έχει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για αντιμετώπιση φτώχειας ως βασικό μοχλό.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επίσης πως θα δοθεί έμφαση στην παιδεία, την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ