ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεκτική αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα σε Χριστοφιλοπούλου και Χριστοδουλοπούλου (vid)

Λεκτική αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα σε Χριστοφιλοπούλου και Χριστοδουλοπούλου (vid)
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπουλου με τη βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευή Χριστοφιλοπούλου, με «φόντο» το προσφυγικό.

Κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ η Εύη Χριστοφιλοπούλου σχολίασε ότι «η κυβέρνηση αντί να χρησιμοποιήσει τα κοινοτικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ προτιμά να λιάζεται», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία της απάντησε ότι «το επίπεδο σας έχει φτάσει το μηδέν πια, και το δικό σας και της παράταξης σας, να πάτε έσεις να λιαστείτε, αν αυτή είναι η θέση σας για το προσφυγικό κι αν αυτό έχετε καταλάβει ένα χρόνο τώρα από το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το θέμα αυτό».

Παράλληλα, όπως γράφει το ΑΠΕ, η κ. Χριστοδουλοπούλου την κάλεσε να βγεί από την αίθουσα της ολομέλειας, εφόσον αδυνατεί να ακούσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε προς την αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου.

Λίγο αργότερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρολγου κάλεσε την κ Χριστοδουλοπούλου να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε για το κόμμα του, κάτι με το οποίο η προεδρεύουσα συμφώνησε, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να έχουμε όλοι εθνική θέση στο μεταναστευτικό και να μην ακυρώνουμε ανθρώπους και πολιτικές.

«Καθένας μπορεί να υπερασπιστεί το δίκαιο του αλλά όχι από την έδρα» της απάντησε ο Β. Κεγκέρογλου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου του απάντησε ότι προκλήθηκε για να απαντήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ