ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύκλωμα δημοσιογράφων εκβιαστών: Kλυδωνισμοί στο πολιτικό σκηνικό από τις αποκαλύψεις

Κύκλωμα δημοσιογράφων εκβιαστών: Kλυδωνισμοί στο πολιτικό σκηνικό από τις αποκαλύψεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ

H υπόθεση του κυκλώματος εκδότη και δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμούς προκαλεί κλυδωνισμούς στο πολιτικό σκηνικό. Έτσι, σε σημερινή της παρέμβαση μέσω τηλεόρασης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε αυριανό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά στο οποίο αναφέρεται πως κατηγορούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα βρισκόταν στο pay roll της ΝΔ στο παρελθόν.

«Πραγματικά βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες συχνά να αποκαλύπτονται συνδέσεις του κυκλώματος εκβιαστών με τη ΝΔ. Εκθέτουν πλήρως το κόμμα του κυρίου Μητσοτάκη. Προφανώς ο κος Μητσοτάκης, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούνται να απαντήσουν εάν αυτά όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα και όσα ακούω αυτή τη στιγμή στην εκπομπή σας, εάν όντως ισχύουν. Αν πραγματικά υπάρχουν έγγραφα από τα οποία φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής, κύριος Μαυρίκος, εντοπίζεται στο pay roll της ΝΔ με αστρονομικό, μηνιαίο ποσό. Ποιες υπηρεσίες αγόραζε η ΝΔ με 18.500 ευρώ το μήνα από τον κύριο Τάκη Μαυρίκο; Ποιές αγοράζει; Υπάρχουν άλλες σχέσεις; Αντιλαμβάνεστε ότι είναι εντυπωσιακό όλο αυτό το οποίο παρακολουθούμε», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος στην τηλεόραση του "Ε' και συνέχισε. «Νομίζω ότι το κόμμα της ΝΔ είναι άκρως εκτεθειμένο και θα πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις επί της ουσίας εις βάθος. Νομίζω ότι ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει στον ελληνικό λαό εξηγήσεις».

Η κυρία Γεροβασίλη ερωτήθηκε και για σημερινή παρέμβαση του βουλευτής της ΝΔ ,Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος προχώρησε σε ερώτηση στη Βουλή για το αν υπάρχει επικοινωνία ή συνάντηση μέλους του κυκλώματος των εκβιαστών με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. «Τι να σας πω δεν ξέρω αν ο κ. Αυγενάκης ξέρει τόσο καλά με ποιους συναντώνται οι εκβιαστές. Δεν το γνωρίζω. Εγώ πραγματικά δεν ξέρω τις συναντήσεις των εκβιαστών ξέρετε, αυτά μένουν να τα δούμε. Ξέρετε όμως ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ενώ αποκαλύπτονται συνεχώς οι συνδέσεις με στελέχη της ΝΔ, να είναι διορισμένοι σε θέσεις κλειδιά κτλ, όλο αυτό προσπαθούν κάποιοι να το στρέψουν ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι είναι αστείο αυτό το γεγονός. Ας δουν τον χώρο τους, ας σταθούν σοβαρά, ας δουν το κόμμα τους, τις σχέσεις τους με ανθρώπους που κατηγορούνται ως κοινοί εκβιαστές, ας δώσουν απαντήσεις εάν ισχύουν όλα αυτά και τον ΣΥΡΙΖΑ ας τον αφήσουν να κάνει την δουλειά του. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ