ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Eμπρός για το κοινοβούλιο του κέντρου- Το Ποτάμι δε θα διαλυθεί

Στ. Θεοδωράκης: Eμπρός για το κοινοβούλιο του κέντρου- Το Ποτάμι δε θα διαλυθεί
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Θετικός για την προοπτική συγκρότησης ενός ευρύτερου πολιτικού σχήματος ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα του 2ου συνεδρίου του Ποταμιού που ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Παράλληλα όμως, επέμεινε στην αυτονομία του Ποταμιού.

«Προτείνω το Κοινοβούλιο του Κέντρου. Να γίνει μια μεγάλη συνάντηση όλων αυτών που έχουν τις ίδιες αγωνίες. Να ξεκινήσουν αυτοί και όχι οι ηγεσίες. Στο Κοινοβούλιο του Κέντρου μπορούν να μετέχουν στελέχη: Από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού, Στελέχη του Δικτύου, Στελέχη των Κινήσεων Πολιτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Στελέχη από τους Μεταρρυθμιστές – από τους αληθινούς Μεταρρυθμιστές, όχι τους ιμιτασιόν που κυκλοφορούν πολύ τις τελευταίες μέρες, Στελέχη από την Επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, Στελέχη της Δράσης, Στελέχη του Κοινωνικού Συνδέσμου, Στελέχη του Μπροστά – οι 35άρηδες της πολιτικής, Στελέχη από την πρωτοβουλία των ’58. Και μαζί τους να κινητοποιηθούν οι τοπικές πρωτοβουλίες, οι 30 δήμαρχοι και περιφερειάρχες της χώρας, που διεκδικούν λύσεις μεταρρυθμιστικές λύσεις προς όφελος των πολλών» είπε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Όλοι αυτοί είναι το Κοινοβούλιο του Κέντρου. Κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής δεν πρέπει να μετέχουν. Ούτε από το Ποτάμι – ούτε από άλλα κόμματα. Το Κοινοβούλιο του Κέντρου να συζητήσει, να μελετήσει, να συσπειρώσει, να προτείνει, να οργανώσει. Εκεί θα μετρηθεί η ανάγκη και η διαθεσιμότητα για ένα πραγματικό Κίνημα αλλαγής».

Όσον αφορά την αυτονομία του Ποταμιού ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «το Ποτάμι, δε θα αδρανοποιηθεί περιμένοντας το Μεγάλο Κέντρο, τη μεγάλη κεντροδεξιά ή τη μεγάλη κεντροαριστερά. Ούτε θα διαλυθεί, ούτε θα μοιράσει τα ιμάτιά του. Ο τόπος μάς χρειάζεται όρθιους, στο Κοινοβούλιο, στους δρόμους, στην αγορά, παντού και όχι κλεισμένους σε ένα γραφείο να επεξεργαζόμαστε θεωρητικά σχέδια κατάληψης της Βαστίλης».

«Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση»

Παράλληλα φρόντισε να επιτεθεί και στην κυβέρνηση λέγοντας πως «δυστυχώς η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Έχει κάποιους υπουργούς που έχουν αγωνία μόνο για το μέλλον τους. Έχει κάποιους υπουργούς που τα κομματικά βαρίδια – και τα βαρίδια των ιδεών τους – τούς κρατούν ακίνητους. Αλλά κυβέρνηση δεν έχει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ απέτυχε, πρέπει να φύγει» και επανάλαβε την πρόταση του για τη διακυβέρνηση της χώρας λέγοντας: «Οι δυνάμεις που ψήφισαν τον Αύγουστο τη συμφωνία πρέπει να βρουν λύση. Η χώρα, δε θέλει να στηθεί στην ουρά για διαβατήρια, ούτε για συνάλλαγμα. Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της παραγωγής. Ένα ριζοσπαστικό Κοινωνικό Κράτος με δίκαιη κατανομή βαρών, ειδικά προγράμματα για τα παιδιά, την παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία, μια εθνική συμφωνία για ένα οικουμενικό σύστημα υγείας και ένα ζωτικό Ελάχιστο Εισόδημα για την καταπολέμηση της φτώχειας. Να προστατεύσουμε τις πολιτικά ανίσχυρες κοινωνικές ομάδες, από τις προνομιούχες και ευγενείς συντεχνίες».

Διαβάστε ακόμα:

Παύλος Ελευθεριάδης: Ο δεύτερος υποψήφιος για την ηγεσία του "Ποταμιού"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ