ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Βίτσας: Θα ξεπεραστούν τα προσκόμματα της Τουρκίας για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Δημήτρης Βίτσας: Θα ξεπεραστούν τα προσκόμματα της Τουρκίας για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Τα ζητήματα θα επιλυθούν και θα ξεπεραστούν τα προσκόμματα που θέτει η Τουρκία αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Η συμφωνία που έχει υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα μέλη, προβλέπει για το ΝΑΤΟ "παρατήρηση, καταγραφή και ενημέρωση της κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια”, διευκρίνισε ο κ. Βίτσας μιλώντας σε εκπομπή του MEGA.

“Μπορούμε να διαχειριστούμε το ζήτημα με τους πρόσφυγες προς όφελος της χώρας και της Ευρώπης, να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο”, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Επιπλέον, επισήμανε ότι η ταυτοποίηση των προσφύγων γίνεται στα κέντρα πρώτης υποδοχής και συμπλήρωσε ότι το 95% των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για "απαράδεκτες αιτιάσεις της Τουρκίας" και πρόσθεσε ότι "εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις, στο μυαλό μας δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες", σχετικά με το συμβάν με την Γερμανίδα υπουργό, όπου δεν της επέτρεψαν να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, καλεσμένη της εκπομπής, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη και ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει αποτύχει, ενώ πρότεινε τον διαχωρισμό προσφύγων-μεταναστών στην ‘πηγή’.

“Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο και βρισκόμαστε με μία Τουρκία που αμφισβητεί το σύνολο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων” ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

“Εάν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να οργανωθεί, να δημιουργήσει τις προδιαγραφές για να προφυλάξει τον ελληνικό λαό, θα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση τις επόμενες ημέρες” .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ