ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Βούτση προς κάθε κατεύθυνση να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση

Μήνυμα Βούτση προς κάθε κατεύθυνση να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Καίει» την κυβέρνηση η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ο Νίκος Βούτσης θέλησε να στείλει μήνυμα τόσο προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στην ειδική εκδήλωση με θέμα «Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα: Ιστορική αναδρομή – Αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές», ζήτησε «να υπάρξουν αξιολογήσεις τώρα», ώστε να κλείσει το συντομότερο δυνατό μέσα στην επόμενη διετία – τριετία η επώδυνη για τη χώρα διαδρομή. «Πρέπει να αποτινάξουμε αυτό το πλαίσιο το συντομότερο δυνατόν», επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης.

«Να αντιληφθούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις πως όσο η χώρα δεν βγαίνει από αυτό το πλαίσιο επιτήρησης και επιβολής (σ.σ. τιμωρητικών) πολιτικών, δεν υπάρχει μεγάλη προσδοκία για αναπτυξιακή πρωτοβουλία και προσπάθεια», επεσήμανε και αναφέρθηκε στις απαιτήσεις που υπήρξαν από τους θεσμούς για επιβολή ΦΠΑ στα νησιά που έχει επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν. «Σε μια άλλη συζήτηση συνέβη το επίσης ακατανόητο, μας ζητούσαν να πάρουμε πίσω τη νομοθεσία για τους νέους ασφαλισμένους, οι μισοί μηχανικοί δεν μπορούσαν να γραφτούν στο ΤΣΜΕΔΕ, το ίδιο συνέβη και με τους δικηγόρους», είπε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε πως για τον ΦΠΑ στα νησιά υπήρξε απαίτηση στα όρια της τιμωρίας και της εκδικητικότητας, καθώς ούτε ισοδύναμα δεν δεχόντουσαν. «Τιμωρητική διάσταση έχουν αυτές οι απαιτήσεις και οδηγούν τη χώρα σε τελμάτωση», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ