Βίτσας: Έως και δύο χρόνια στην Ελλάδα οι πρόσφυγες
Την πρόβλεψη πως η πλειοψηφία των προσφύγων θα μείνει έως και δύο χρόνια στην Ελλάδα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας και υπεύθυνος της κυβέρνησης για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας στους Financial Times.
Επίσης πρόσθεσε πως κάποιοι από τους μετανάστες θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα: «Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα μόνιμα. Θα συμβεί.
Σχετικά με τον καταυλισμό της Ειδομένης ο κ. Βίτσας σημείωσε πως «οι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας».
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν υπεραρκετές θέσεις για αυτούς τους ανθρώπους σε τρεις οργανωμένους καταυλισμούς «μόνο 20 χιλιόμετρα μακριά, όπου μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς».
Τέλος ο υπουργός προέβλεψε αυξημένες προσφυγικές ροές όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.
Η Ισπανία μειώνει τον ΦΠΑ στα καύσιμα στο 10% λόγω του πολέμου στο Ιράν
11:02
Ο Βαλ Κίλμερ «επιστρέφει» στον κινηματογράφο με τεχνητή νοημοσύνη
11:00
Θανατηφόρο τροχαίο στη Φθιώτιδα: Σήμερα η κηδεία του 21χρονου που «καρφώθηκε» σε λεωφορείο
10:49
ΔΟΕ: Προτείνει τηλεργασία και αποφυγή αεροπορικών ταξιδιών για μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου
10:45